Hur går en behandling till?

En behandling kan gå till på lite olika sätt, det beror på vad just din häst har för problem. Inför den första behandlingen behöver jag veta din hästs bakgrundshistorik, såsom sjukdomshistoria, om hästen behandlats nyligen av t ex veterinär eller kiropraktor, vilken ålder ras och kön den har samt användningsområde.

På plats
Behandlingen utformas efter hästens behov, men vid det första besöket känner jag alltid igenom hela hästen för att hitta eventuella spänningar i musklerna, ser över symmetrin i musklerna samt hovar och benställning och ger behandling utefter vad jag hittar. Jag tittar gärna på hur hästen rör sig i alla gångarter, det ger bild av hästens rörelsemönster.

En behandling tar ungefär 1h, beroende på vad för problem hästen har. Förstabesök brukar ta lite längre tid.

Vid varje besök för jag journal och ger alltid ut en kopia.

Att tänka på efter hästen fått massage:

  • Promenera gärna med hästen efter massagen
  • Hästen kan efter behandling bli trött, i vissa fall pigg. Men i vilket fall är det viktigt att den vilar från hårdare arbete ett par dagar
  • Känns hästen stel efter massagen? Träningsvärkssymptom kan dyka upp efter behandling om hästen haft spänningar som suttit djupt. Det  kan sitta i ca 2-3 dagar och det är då viktigt att hästen får behandling så snart stelheten har släppt!
  • Efter behandling behöver hästen bli av med överskottsvärme, ta inte på något tjockt täcke (ex back-on-track, magnettäcken)
  • Tillgång till vatten! Hästen dricker gärna efter massagen 🙂

No Comments Yet.

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *